Traja nezávislí kandidáti v PSK už nie sú členmi strany Smer - SD

22.11.2005 Prešov

Prešov 22. novembra (TASR) - Nezávislých kandidátov do volieb poslancov zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Štefániu Andraščíkovú, Milana Be...
Prešov 22. novembra (TASR) - Nezávislých kandidátov do volieb poslancov zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Štefániu Andraščíkovú, Milana Benča a Michala Gondeka vylúčili zo strany Smer - sociálna demokracia (SD).

Predseda Krajskej rady (KR) Smer - SD v Prešove Stanislav Kubánek vo svojom dnešnom stanovisku pre TASR uviedol, že nezávislú kandidatúru stanovy Smer-SD členom strany neumožňujú. \"To bol dôvod pre najprísnejšie stranícke tresty, \" konštatoval Kubánek.
Prešovský primátor Benč pre TASR povedal, že on o vylúčení zo strany nevie. \"Verím, že rozhodnutie KR o vylúčení dostanem písomne a určite sa odvolám, \" konštatoval. Podľa neho ak sa rokuje o takých vážnych členských otázkach, tak má byť dotknutý člen strany na rokovaní príslušného orgánu. \"Nikto má však nikde nevolal, \" povedal. Podľa Kubánkovho stanoviska KR rokovala v pondelok 21. novembra.
Všetci traja sú členmi aj terajšieho 60-členného zastupiteľstva PSK. Prví dvaja za volebný obvod (VO) Prešov, Gondek za VO Svidník. Benč a Gondek sa do Smeru - SD preregistrovali zo Strany demokratickej ľavice. Andraščíková vstúpila do strany Smer asi pol roka po jej vzniku v roku 2001 a bola za ňu neskôr zvolená aj do súčasného mestského parlamentu v Prešove. Pre TASR povedala, že o svojom vylúčení nevie. \"Smer bol pre mňa prvou stranou a aj poslednou, lebo už do žiadnej inej nevstúpim, \" dodala.
KR podobným spôsobom vylúčila 2. novembra zo strany Smer - SD aj súčasného podpredsedu PSK a nezávislého kandidáta na post predsedu PSK i poslanca krajského parlamentu Rudolfa Horvátha.
 

Vyberte región

mark